TopSpetters Plus

Op een leuke manier goed leren zwemmen...

TopSpetters Plus

Wanneer uw kind net even wat meer aandacht nodig heeft dan gemiddeld of wanneer uw kind beter rendeert in een kleine lesgroep, kunt u kiezen voor TopSpetters Plus. De zweminstructeur zal het lesprogramma volledig toespitsen op het niveau van de kinderen. Dit kan soms net even het beetje extra aandacht zijn wat uw kind nodig heeft om de zwemvaardigheden op een efficiënte wijze aan te leren. De TopSpetters Plus lesgroepjes bestaan uit slechts drie kinderen, waardoor uw kind overwegend individueel wordt benaderd. Het rendement van de lessen zal hierdoor toenemen.

TopSpetters Plus is op basis van één of twee keer per week 35 minuten zwemles in blokken van drie kwartier. Hierdoor blijft er ongeveer vijf tot tien minuten over om de vorderingen van uw kind met de zweminstructeur te bespreken. TopSpetters Plus is voor kinderen vanaf 5 jaar.

Klik hier om terug te gaan naar TopSpetters (ABC-diploma)

Instapeisen

Om in te kunnen stromen in het zwemlestraject verwachten we dat uw kind volledig watervrij is en dus geen angst heeft voor het water. Uw kind moet zelfstandig kunnen douchen en vanaf de bassinrand in het water kunnen springen. Vervolgens moet uw kind kunnen voorbewegen (lopen) in ondiep water, met het hoofdje onder water durven gaan en op de rug kunnen drijven en trappelen. Dit alles ter beoordeling van onze zweminstructeurs. Mocht uw kind nog niet helemaal klaar zijn om te starten met het zwemlestraject raden wij u de activiteit MiniSpetters aan.

Optimaal leerklimaat

Wij trachten uw kind een zo optimaal mogelijk leerklimaat te bieden waardoor uw kind zich de zwemvaardigheden op een efficiënte wijze toeëigent. Wij doen dit onder andere door twee keer per week zwemles te bieden. Met twee keer per week zwemles volgen de leermomenten elkaar snel op, waardoor uw kind maximaal profiteert van het herhalingseffect van de zwemles.

Daarnaast staan wij voor goede zwemlessen op een leuke manier. Wij vinden het daarom belangrijk dat uw kind plezier heeft in de zwemlessen, met een hoge mate van motivatie tot gevolg. Ten slotte blijft uw kind het gehele traject bij de zelfde zweminstructeur zwemles volgen in een klein lesgroepje van maximaal 3 kinderen.

Inschrijven

Wanneer u inschrijft voor het TopSpetters Plus willen wij u verzoeken om na te gaan of uw kind aan de minimale leeftijd voldoet en aan te geven wat de reden is dat uw kind extra aandacht nodig heeft. Tijdens het inschrijfproces kunt u de gewenste startdatum alsmede uw voorkeurslestijden aangeven. Uw kind wordt vervolgens op de wachtlijst geplaatst en afhankelijk van de wachttijd wordt er een aantal weken voordat de lesgroep van start gaat contact met u opgenomen.

Klik hier om uw kind in te schrijven

Oriëntatieles

Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat u niet precies weet of uw kind volledig watervrij is of dat u twijfelt tussen onze zwemlesvormen. U kunt in dit geval kiezen voor een oriëntatieles. Tijdens de oriëntatieles beoordelen onze zweminstructeurs of uw kind voldoende watervrij is (als onderdeel van de instapeisjes) om te kunnen starten met TopSpetters. Daarnaast zullen zij u voorzien van een vrijblijvend advies over het te volgen zwemlestraject.

Een oriëntatieles duurt 20 minuten met aansluitend een vrijblijvend advies, kost eenmalig € 13,25 en vindt periodiek plaats. U kunt de oriëntatieles als optie aanvinken tijdens het inschrijfproces. U ontvangt vervolgens uiterlijk een week voor aanvang van de oriëntatieles een uitnodiging.

Hoe meld ik mijn kind af voor de zwemles?

Wanneer uw kind een zwemles moet missen, vragen wij u dit (mits mogelijk) 24 uur voor aanvang van de zwemles bij ons kenbaar te maken door te mailen naar afmelden@spetterclub.com. We verzoeken u de reden van afmelding hierbij te vermelden.

Gaan de lessen door tijdens de schoolvakanties?

In de kerstvakantie, in de middelste vier weken van de zomervakantie en op officiële feestdagen zijn er geen reguliere zwemlessen. U hoeft uw kind dan dus ook niet af te melden. Tijdens de overige basisschoolvakanties zijn er wel reguliere zwemlessen.

Kan ik de vorderingen van mijn kind volgen?

Wij geloven in persoonlijk contact en willen u dan ook graag persoonlijk op de hoogte brengen van de vorderingen van uw kind. Na de zwemles heeft u als ouder beurtelings ongeveer tien minuten de tijd om de vorderingen van uw kind met de instructeur te bespreken. Vanaf het moment dat de zwemles is afgelopen, bent u vrij om de zwemzaal te betreden. Daarnaast heeft u vanuit de horecagelegenheid te allen tijden volledig uitzicht over het zwembad.

Mijn kind is niet watervrij, wat nu?

Niet elk kind is direct watervrij en sommige kinderen zijn zelfs bang voor water. Wij adviseren u dan te starten met onze activiteit MiniSpetters, zodat de kosten van het zwemlestraject niet onnodig oplopen en uw kind de motivatie in het zwemmen niet verliest. MiniSpetters is gericht op het -op een leuke manier- watervrij maken van kinderen en kan worden gezien als een goede voorbereiding op het zwemlestraject.

Wat is de wachttijd?

De wachttijd op een wachtlijst is lastig te bepalen. Wij gaan pas van start met een zwemlesgroep wanneer er voldoende zwemmertjes zijn ingeschreven om een lesgroep te vormen.

Waar vinden de zwemlessen plaats?

De zwemlessen vinden plaats in zwembad Van der Valk Aqua Vita van Van der Valk Hotel Tiel. Ga voor meer informatie over het zwembad naar de website van Van der Valk Aqua Vita.

Bezoekadres:

Van der Valk Aqua Vita

Laan van Westroijen 10

4003 AZ Tiel

(Entree Zuid)