Baby-Dreumes-Peuter

Voor de allerkleinsten onder ons...

Al op zeer jonge leeftijd kunt u uw baby vertrouwd maken met water. Van nature bezitten baby’s namelijk reflexen die ervoor zorgen dat ze geen water inslikken wanneer ze met hun hoofd onder water gaan. Tijdens de activiteit BabySpetters komt uw kind op een leuke manier in aanraking met water en leert zo de mogelijkheden van bewegen in het water kennen.

Samen met onze instructeur voert u verschillende oefeningen uit, met als doel uw kind vertrouwd te maken met water. Met plezier als uitgangspunt wordt uw kind watervrij gemaakt. Daarnaast bevorderen bewegingsvormen in het water de motoriek en coördinatie en hebben hierdoor een positieve invloed op de ontwikkeling van uw kind. Maar nog veel belangrijker: het continue lichamelijke contact tijdens de les versterkt de band tussen uw kind en u als ouder. BabySpetters is een vorm van babyzwemmen voor kinderen van 12 weken tot 1,5 jaar, waarna uw kind kan doorstromen naar de groep DreumesSpetters.

DreumesSpetters

DreumesSpetters is voor kinderen van ongeveer 1,5 jaar tot 3 jaar. Samen met uw kind voert u in groepsverband verschillende oefeningen uit. Uw kind leert zelf opdrachtjes uitvoeren en deelt deze ervaring doorlopend met u als ouder of verzorger.

In de loop van het lestraject zult u ervaren dat uw kind steeds zelfstandiger wordt, stappen maakt in de watervrijheid en minder aanhankelijk zal zijn. Op deze wijze zal uw kind steeds minder aanhankelijk worden en voorzichtige stapjes zetten in de watervrijheid. Zo wordt u kind optimaal klaargestoomd om geheel zelfstandig met onze instructeur te water te gaan bij de PeuterSpetters.

PeuterSpetters

In ons waterrijke land is het van groot belang dat kinderen zich al op jonge leeftijd weten te redden in het water. Alhoewel kinderen vanwege hun motorische ontwikkeling vaak pas vanaf 5 jaar starten met zwemles, is het al veel eerder mogelijk een peuter te leren overleven in het water. Tijdens de activiteit PeuterSpetters zal uw kind spelenderwijs kennis maken met de mogelijkheden en onmogelijkheden van water.

Naast leerzaam is onze activiteit PeuterSpetters vooral erg leuk. Onze enthousiaste instructeurs maken gebruik van een grote diversiteit aan materialen en spelvormen, waardoor kinderen zwemmen als plezierig gaan ervaren. PeuterSpetters is voor kinderen van ongeveer 3 tot 4 jaar, waarna uw kind kan doorstromen naar de activiteit MiniSpetters.

Inschrijven

Wanneer u inschrijft voor BabySpetters, DreumesSpetters of PeuterSpetters willen wij u verzoeken om na te gaan of uw kind aan de minimale leeftijd voldoet. Tijdens het inschrijfproces kunt u de gewenste startdatum alsmede uw voorkeurslestijden aangeven. Uw kind wordt vervolgens op de wachtlijst geplaatst en afhankelijk van de wachttijd wordt er een aantal weken voordat uw kind van start kan contact met u opgenomen.

BabySpetters
Klik hier om uw kind in te schrijven

DreumesSpetters
Klik hier om uw kind in te schrijven

PeuterSpetters
Klik hier om uw kind in te schrijven

  • BabySpetters

    De lessen zijn 1x per week, duren 25 minuten en zijn voor kinderen van 12 weken tot 1,5 jaar.

  • DreumesSpetters

    De lessen zijn 1x per week, duren 25 minuten en zijn voor kinderen van 1,5 jaar tot 3 jaar.

  • PeuterSpetters

    De lessen zijn 1x per week, duren 25 minuten en zijn voor kinderen van 3 jaar tot 4 jaar.

Wanneer kan mijn kind van start?

Wanneer u uw kind aanmeldt voor een lesgroep wordt uw kind automatisch op een wachtlijst geplaatst. Afhankelijk van de wachttijd voor de lesgroep, krijgt u vervolgens een uitnodiging voor de start van uw kind.

Waar vinden de lessen plaats?

De lessen vinden plaats in zwembad Aqua Vita in het pand van Fitnessclub Druten.

Bezoekadres:

Zwembad Aqua Vita

Klepperheide 17

6651 KM Druten

Gaan de lessen door tijdens de schoolvakanties?

In de kerstvakantie en in de middelste vier weken van de zomervakantie zijn er geen reguliere lessen. U hoeft uw kind dan dus ook niet af te melden. Tijdens de overige basisschoolvakanties zijn er wel reguliere lessen.

Neemt de ouder/verzorger deel aan de les?

BabySpetters & DreumesSpetters
Ja bij de activiteiten BabySpetters en DreumesSpetters zwemt er één ouder/verzorger mee.

PeuterSpetters
Nee de ouders zwemmen niet mee bij de activiteit PeuterSpetters. Uiteraard is het geen probleem als u in de zwemzaal aanwezig blijft. Echter stimuleren onze instructeurs het op termijn niet meer in de zwemzaal aanwezig te zijn. U kunt plaatsnemen in de horecagelegenheid, waar u uitzicht over het zwembad heeft.