TopSpetters Plus (privéles)

Goed leren zwemmen op een leuke manier...

TopSpetters Plus

Wanneer uw kind net even wat meer aandacht nodig heeft dan gemiddeld, wanneer uw kind beter rendeert in een kleine lesgroep, of wanneer u een klein lesgroepje simpelweg een prettig idee vindt, kunt u kiezen voor TopSpetters Plus. De zweminstructeur zal het lesprogramma volledig toespitsen op het niveau en de behoeften van uw kind(eren). Dit kan soms net even het beetje extra aandacht zijn wat uw kind nodig heeft om de zwemvaardigheden op een efficiënte wijze aan te leren.

De TopSpetters Plus-lesgroepjes bestaan uit één, twee of drie kinderen (naar keuze), waardoor uw kind overwegend individueel wordt benaderd. Het rendement van de lessen zal hierdoor toenemen. TopSpetters Plus is tevens geschikt voor kinderen met een cognitieve- of fysieke beperking. Bij een eventuele groepsformatie wordt hier rekening mee gehouden. TopSpetters Plus is op basis van lessen van 25 minuten of 40 minuten en is op basis van beschikbaarheid. TopSpetters Plus is voor kinderen vanaf 4,5 jaar.

Samenstelling lesgroep

TopSpetters Plus is een vorm van zwemles in kleine lesgroepjes en is mogelijk op basis van een kortdurende reservering (bijvoorbeeld als extra zwemles) of op basis van een volledig zwemlestraject. TopSpetters Plus is mogelijk in een lesvorm met 1-op-1-begeleiding, 1-op-2-begeleiding of 1-op-3-begeleiding. U heeft de keuze om zelf een lesgroepje samen te stellen en op te geven (bijvoorbeeld met een buurjongetje of -meisje) of om ons een lesgroepje samen te laten stellen op basis van de wachtlijst.

Houdt u er rekening mee dat de ontwikkelingssnelheid van kinderen in een klein lesgroepje niet altijd gelijk is en het mogelijk is dat één van de kinderen eerder afzwemt. De lesvorm en het -tarief wordt hier vervolgens op aangepast of we kunnen op uw verzoek een nieuw kindje aan het lesgroepje toevoegen (indien beschikbaar).

Instapeisen

Om in te kunnen stromen in het zwemlestraject verwachten we dat uw kind volledig watervrij is en dus geen angst heeft voor het water. Uw kind moet zelfstandig kunnen douchen en vanaf de bassinrand in het water kunnen springen. Vervolgens moet uw kind kunnen voortbewegen in het water (met drijfmiddelen of drijfpakje), met het hoofdje onder water durven gaan en zowel op de rug als op de buik durven te drijven en trappelen. Dit alles ter beoordeling van onze zweminstructeurs. Mocht uw kind nog niet helemaal klaar zijn om te starten met het zwemlestraject raden wij u de activiteit MiniSpetters aan.

Optimaal leerklimaat

Wij trachten uw kind een zo optimaal mogelijk leerklimaat te bieden waardoor uw kind zich de zwemvaardigheden op een efficiënte wijze toeëigent. Zo positioneren onze zweminstructeurs zich hoofdzakelijk in het water, passen zij veel speelse elementen in de lesmethodiek toe en vinden de zwemlessen plaats in relatief warm water.

Daarnaast staan wij voor "goed leren zwemmen op een leuke manier". Wij vinden het daarom belangrijk dat uw kind plezier heeft in de zwemlessen, waardoor de motivatie van uw kind vervolgens overwegend hoog blijft. Ten slotte blijft uw kind het gehele traject bij de zelfde zweminstructeur zwemles volgen in een klein lesgroepje van maximaal 3 kinderen.

Inschrijven

Wanneer u inschrijft voor het TopSpetters Plus willen wij u verzoeken om na te gaan of uw kind aan de minimale leeftijd voldoet en aan te geven wat de reden is dat uw kind extra aandacht nodig heeft. Tijdens het inschrijfproces kunt u de gewenste startdatum alsmede uw voorkeurslestijden aangeven. Uw kind wordt vervolgens op de wachtlijst geplaatst en afhankelijk van de wachttijd wordt er een aantal weken voordat de lesgroep van start gaat contact met u opgenomen.

Klik hier om uw kind in te schrijven

  • TopSpetters Plus (1-op-1)

    25 minuten of 40 minuten les per week.

  • TopSpetters Plus (1-op-2)

    25 minuten of 40 minuten les per week.

  • TopSpetters Plus (1-op-3)

    1x 40 minuten of 2x 40 minuten les per week.

Hoe meld ik mijn kind af voor de zwemles?

Wanneer uw kind een zwemles moet missen, vragen wij u dit 24 uur voor aanvang van de zwemles bij ons kenbaar te maken door te mailen naar afmelden@spetterclub.com. We verzoeken u de reden van afmelding hierbij te vermelden. Bij een tijdige afmelding wordt de helft van de kosten van de betreffende les in mindering gebracht op het lesgeld. Wanneer uw kind wegens een medische reden langer dan twee weken afwezig is of zal zijn, verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Wij zullen vervolgens een passende oplossing met u overleggen.

Kan ik een gemiste les inhalen?

Wij bieden bij TopSpetters Plus geen inhaallessen aan. Uw kind geniet namelijk een individueel opgezet zwemlestraject, waardoor inhalen in een reguliere lesgroep niet altijd bevorderlijk is. Bij een tijdige afmelding wordt de helft van de kosten van de betreffende les in mindering gebracht op het lesgeld.

Gaan de lessen door tijdens de schoolvakanties?

In de kerstvakantie, in de middelste vier weken van de zomervakantie en op officiële feestdagen zijn er geen reguliere zwemlessen. U hoeft uw kind dan dus ook niet af te melden. Tijdens de overige basisschoolvakanties zijn er wel reguliere zwemlessen.

Kan ik de vorderingen van mijn kind volgen?

Wij geloven in persoonlijk contact en willen u dan ook graag persoonlijk op de hoogte brengen van de vorderingen van uw kind. Aan het begin of aan het eind van de zwemles bent u als ouder in de gelegenheid om de vorderingen van uw kind met de instructeur te bespreken. Aan het eind van de zwemles, bent u vrij om de zwemzaal te betreden. Daarnaast heeft u vanuit de wachtruimte volledig zicht over het zwembad middels een camera-verbinding. Vanwege de veiligheid van uw kind zijn de camerabeelden enkel live op onze eigen tv en niet digitaal te bekijken.

Mijn kind is niet watervrij, wat nu?

Niet elk kind is direct watervrij en sommige kinderen zijn zelfs bang voor water. Wij adviseren u dan te starten met onze activiteit MiniSpetters, zodat de kosten van het zwemlestraject niet onnodig oplopen en uw kind de motivatie in het zwemmen niet verliest. MiniSpetters is gericht op het -op een leuke manier- watervrij maken van kinderen en kan worden gezien als een goede voorbereiding op het zwemlestraject.

Wat is de wachttijd?

De wachttijd op een wachtlijst is lastig te bepalen. Wij gaan pas van start met een zwemlesgroep wanneer er voldoende zwemmertjes zijn ingeschreven om een lesgroep te vormen, wij een instructeur beschikbaar hebben en wij lestijd beschikbaar hebben.

Kan mijn kind ook alleen een A- of B-diploma behalen?

Wij staan voor "goed leren zwemmen op een leuke manier" en zijn ervan overtuigd dat kinderen pas écht zwemvaardig en zwemveilig zijn na het behalen van het C-diploma. Onze zwemlestrajecten leiden derhalve op tot het officiële C-diploma van ZwemOnderwijs Nederland.

Wij werken met vaste zwemlestrajecten, waarbij de kinderen in een vaste lesgroep op een vaste tijd zwemles krijgen. Wanneer de kinderen volledig zwemvaardig en zwemveilig zijn ontvangen zij het C-diploma. Enkel in uitzonderlijke gevallen geven wij het A-diploma of het B-diploma uit. Dit enkel wanneer het C-diploma niet tot de mogelijkheden behoort.

Waar vinden de zwemlessen plaats?

De lessen vinden plaats in zwembad Aqua Vita in het pand van Fitnessclub Druten.

Bezoekadres:

Zwembad Aqua Vita

Klepperheide 17

6651 KM Druten