TopSpetters Plus (privéles)

Goed leren zwemmen op een leuke manier...

TopSpetters Plus

Wanneer jouw kind net even wat meer aandacht nodig heeft dan gemiddeld, wanneer jouw kind beter rendeert in een kleine lesgroep, of wanneer je een klein lesgroepje simpelweg een prettig idee vindt, kun je kiezen voor TopSpetters Plus. De zweminstructeur zal het lesprogramma volledig toespitsen op het niveau en de behoeften van jouw kind. Dit kan soms net even het beetje extra aandacht zijn wat jouw kind nodig heeft om de zwemvaardigheden op een efficiënte wijze aan te leren.

Samenstelling lesgroep

De TopSpetters Plus-lesgroepjes bestaan uit één, twee of drie kinderen (naar keuze), waardoor jouw kind overwegend individueel wordt benaderd. Het rendement van de lessen zal hierdoor toenemen. TopSpetters Plus is tevens geschikt voor kinderen met een cognitieve- of fysieke beperking. Bij een eventuele groepsformatie wordt hier rekening mee gehouden. TopSpetters Plus is op basis van lessen van 25 minuten of 40 minuten en is op basis van beschikbaarheid. TopSpetters Plus is voor kinderen vanaf 4,5 jaar.

Optimaal leerklimaat

Wij vinden het belangrijk jouw kind een zo optimaal mogelijk leerklimaat te bieden waardoor jouw kind zich de zwemvaardigheden op een efficiënte wijze toeëigent. Zo positioneren onze zweminstructeurs zich hoofdzakelijk in het water, passen zij veel speelse elementen in de lesmethodiek toe en vinden de zwemlessen plaats in een verwarmd zwembad. Wij vinden het daarnaast van belang dat jouw kind plezier heeft in de zwemlessen. Wanneer jouw kind goed gemotiveerd is, zal het veelal eenvoudiger zijn de zwemvaardigheden aan te leren. Ons motto is niet voor niks: "goed leren zwemmen op een leuke manier".

Inschrijven

Wanneer je jouw kind inschrijft voor TopSpetters Plus willen wij je verzoeken om na te gaan of jouw kind aan de minimale leeftijd voldoet en aan te geven wat de reden is dat jouw kind extra aandacht nodig heeft. Tijdens het inschrijfproces kun je de gewenste startdatum en de gewenste voorkeurslestijden aangeven. Jouw kind wordt vervolgens op de wachtlijst geplaatst en afhankelijk van de wachttijd wordt er een aantal weken voordat de lesgroep van start gaat contact met je opgenomen.

Klik hier om jouw kind in te schrijven

Kan ik een gemiste les inhalen?

Wij bieden bij TopSpetters Plus geen inhaallessen aan. Jouw kind heeft namelijk een individueel opgezet zwemlestraject, waardoor inhalen in een reguliere lesgroep niet altijd bevorderlijk is.

Gaan de lessen door tijdens de schoolvakanties?

In de kerstvakantie, in de middelste vier weken van de zomervakantie en op officiële feestdagen zijn er geen reguliere zwemlessen. Je hoeft jouw kind dan dus ook niet af te melden. Tijdens de overige basisschoolvakanties zijn er wel reguliere zwemlessen.

Kan ik de vorderingen van mijn kind volgen?

Wij geloven in persoonlijk contact en willen je dan ook graag persoonlijk op de hoogte brengen van de vorderingen van jouw kind. Aan het begin of aan het eind van de zwemles ben je als ouder in de gelegenheid om de vorderingen van jouw kind met de instructeur te bespreken. Aan het eind van de zwemles, ben je vrij om de zwemzaal te betreden.

Mijn kind is niet watervrij, wat nu?

Niet elk kind is direct watervrij en sommige kinderen zijn zelfs bang voor water. Wij adviseren je dan te starten met onze activiteit MiniSpetters, zodat de kosten van het zwemlestraject niet onnodig oplopen en jouw kind de motivatie in het zwemmen niet verliest. MiniSpetters is gericht op het, op een leuke manier, watervrij maken van kinderen en kan worden beschouwd als een goede voorbereiding op het zwemlestraject.

Kan mijn kind ook alleen een A- of B-diploma behalen?

Wij staan voor "goed leren zwemmen op een leuke manier" en zijn ervan overtuigd dat kinderen pas écht zwemvaardig en zwemveilig zijn na het behalen van het C-diploma. Onze zwemlestrajecten leiden daarom op tot het officiële C-diploma van ZwemOnderwijs Nederland.

Wij werken met vaste zwemlestrajecten, waarbij de kinderen in een vaste lesgroep op een vaste tijd zwemles krijgen. Wanneer de kinderen volledig zwemvaardig en zwemveilig zijn ontvangen zij het C-diploma. Enkel in uitzonderlijke gevallen geven wij het A-diploma of het B-diploma uit. Dit enkel wanneer het behalen van het C-diploma niet tot de mogelijkheden behoort.