MiniSpetters

De basis voor het zwemlestraject...

MiniSpetters is gericht op het, op een leuke manier, watervrij maken van kinderen. MiniSpetters is voor kinderen vanaf 4 jaar en kan worden beschouwd als de optimale voorbereiding op het zwemlestraject. Wanneer uw kind angst heeft voor water of nog niet helemaal voldoet aan de instapeisen van het TopSpetters-zwemlestraject, is het aan te raden uw kind te laten starten met MiniSpetters. Ook voor jonge kinderen die wél watervrij zijn, maar nog een beetje te jong voor de TopSpetters, is MiniSpetters een leuke uitdaging en een meerwaarde op de ontwikkeling in motoriek en coördinatievermogen.

Tijdens de activiteit MiniSpetters wordt op een leuke en speelse manier de basis gelegd voor het zwemlestraject. Onze enthousiaste instructeurs maken gebruik van een grote variatie aan materialen en methodieken, waardoor een optimale leeromgeving voor uw kind wordt gecreëerd. De duur van het traject is afhankelijk van de vorderingen van uw kind. In goed overleg met de instructeurs beoordeelt u welke activiteit het beste past bij de ontwikkeling van uw kind.

Beloningssysteem

Om de zes weken krijgen alle MiniSpetters tegelijk een sticker, welke zij zelf op hun MiniSpetters-poster mogen plakken. Met de stickers belonen wij de kinderen voor hun prestatie. De stickers worden ongeacht de vorderingen van de kinderen uitgereikt. De poster biedt ruimte voor zes stickers.

Blijft uw kind na de zesde sticker nog iets langer bij de MiniSpetters? Geen probleem, dan stickeren we gewoon nog even door! Stroomt uw kind al eerder door naar de TopSpetters? Ook dit is geen probleem, uw kind ontvangt de ontbrekende stickers ineens om de poster te completeren.

Contactmomenten

Kwaliteit van lesgeven en het contact met u als ouder staan bij ons hoog in het vaandel. De zwemles duurt daarom 35 minuten, telkens in blokken van 45 minuten. In de overgebleven 10 minuten hebben onze instructeurs de tijd om u op de hoogte te brengen van de vorderingen van uw kind of om waar nodig extra individuele aandacht aan de kinderen te besteden.

Direct na de eerste les is het mogelijk vrijblijvend advies of tips te vragen aan onze zweminstructeurs. Wij hebben graag een voorspoedig traject voor uw kind en willen in overleg met u als ouder ervoor zorgen dat uw kind het juiste pad bewandeld en extra aandacht krijgt wanneer dit nodig is.

Inschrijven

Wanneer u inschrijft voor MiniSpetters willen wij u verzoeken om na te gaan of uw kind aan de minimale leeftijd voldoet. Tijdens het inschrijfproces kunt u de gewenste startdatum alsmede uw voorkeurslestijden aangeven. Uw kind wordt vervolgens op de wachtlijst geplaatst en afhankelijk van de wachttijd wordt er een aantal weken voordat uw kind van start kan contact met u opgenomen.

Klik hier om uw kind in te schrijven

  • MiniSpetters

    De lessen duren 35 minuten in blokken van 45 minuten en zijn één keer per week.

  • MiniSpetters 2x

    In overleg is het mogelijk deel te nemen aan 2 lessen per week (indien beschikbaar).

Wanneer kan mijn kind van start?

Wanneer u uw kind aanmeldt voor een lesgroep wordt uw kind automatisch op een wachtlijst geplaatst. Voor meer informatie over de wachttijd klikt u hier. Wanneer uw kind bovenaan de wachtlijst staat en er plaats beschikbaar is, ontvangt u een uitnodiging.

Waar vinden de lessen plaats?

De lessen vinden plaats in het zwembad van Fitnessclub Orange in Alphen aan den Rijn.

Bezoekadres:

Fitnessclub Orange

Kalkovenweg 52

2401 LK Alphen aan den Rijn

Gaan de lessen door tijdens de schoolvakanties?

In de kerstvakantie en in de middelste vier weken van de zomervakantie zijn er geen reguliere zwemlessen. U hoeft uw kind dan dus ook niet af te melden. Tijdens de overige basisschoolvakanties zijn er wel reguliere zwemlessen.