MiniSpetters

De basis voor het zwemlestraject...

Watergewenning met MiniSpetters

MiniSpetters is gericht op het, op een leuke manier, watervrij maken van kinderen. Jouw kind wordt in een lesgroepje van 6 - 7 kinderen begeleid door een gediplomeerde zweminstructeur. MiniSpetters is voor kinderen vanaf 4 jaar en kan worden beschouwd als de optimale voorbereiding op het zwemlestraject. Wanneer jouw kind angst heeft voor water of nog niet helemaal voldoet aan de instapeisen van het TopSpetters-zwemlestraject, is het aan te raden jouw kind te laten starten met MiniSpetters. Ook voor jonge kinderen die wél watervrij zijn, maar nog een beetje te jong voor de TopSpetters, is MiniSpetters een leuke uitdaging en een meerwaarde op de ontwikkeling in motoriek en coördinatievermogen.

Methodiek

Tijdens de activiteit MiniSpetters wordt op een leuke en speelse manier de basis gelegd voor het zwemlestraject. Onze enthousiaste instructeurs maken gebruik van een grote variatie aan materialen en methodieken, waardoor een optimale leeromgeving voor jouw kind wordt gecreëerd. De duur van het traject is afhankelijk van de vorderingen van jouw kind. Om de zes weken krijgen alle MiniSpetters tegelijk een sticker, welke zij zelf op hun MiniSpetters-poster mogen plakken. Met de stickers belonen wij de kinderen voor hun prestatie. De stickers worden ongeacht de vorderingen van de kinderen uitgereikt.

Contactmomenten

Kwaliteit van lesgeven en het contact met jou als ouder vinden wij erg belangrijk. De zwemles duurt daarom 45 minuten, telkens in blokken van 55 minuten. In de overgebleven 10 minuten hebben onze instructeurs de tijd om jou op de hoogte te brengen van de vorderingen van jouw kind of om waar nodig extra individuele aandacht aan de kinderen te besteden. Direct na de eerste les is het mogelijk vrijblijvend advies of tips te vragen aan onze zweminstructeurs. Wij zien graag een voorspoedig traject voor jouw kind en willen in samenspraak met jou als ouder ervoor zorgen dat jouw kind het juiste pad bewandelt en extra aandacht krijgt wanneer dit nodig is.

Inschrijven

Tijdens het inschrijven kan je aangeven vanaf welke tijd jouw kind dagelijks beschikbaar is voor zijn of haar zwemles. Wij zullen hier in onze planning rekening mee houden. Jouw kind wordt vervolgens op de wachtlijst geplaatst en afhankelijk van de wachttijd wordt er een aantal weken voordat jouw kind van start kan contact met je opgenomen.

Klik hier om jouw kind in te schrijven

Veel gestelde vragen

Klik op onderstaande onderwerpen om een antwoord te krijgen op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze website.

Wanneer kan mijn kind van start?

Wanneer je jouw kind aanmeldt voor een lesgroep wordt jouw kind automatisch op een wachtlijst geplaatst. Wanneer jouw kind bovenaan de wachtlijst staat en er plaats beschikbaar is, ontvang je een uitnodiging.

Wat is de wachttijd?

Een wachttijdindicatie is lastig te bepalen. Gefaseerd over het jaar heen starten er telkens weer nieuwe zwemlesgroepen wanneer onze huidige lesgroepen afzwemmen. Neem ook eens een kijkje op onze webpagina met actuele wachttijden.

Gaan de lessen door tijdens de schoolvakanties?

In de kerstvakantie en in de middelste vier weken van de zomervakantie zijn er geen reguliere zwemlessen. Je hoeft jouw kind dan dus ook niet af te melden. Tijdens de overige basisschoolvakanties zijn er wel reguliere zwemlessen.

Gaan de lessen door op feestdagen?

Op officiële feestdagen zijn wij gesloten en zijn er geen lessen. Op de volgende officiële feestdagen zijn wij gesloten:

  • Eerste Paasdag
  • Tweede Paasdag
  • Koningsdag
  • Hemelvaartsdag
  • Tweede Pinksterdag
  • Let op: op Goede Vrijdag en op Bevrijdingsdag tijdens niet-lustrumjaren zijn wij geopend.
Wat als mijn kind een zwemles mist?

Wij bieden geen restitutie voor gemiste lessen. Per gemiste les ontvangt jouw kind op de persoonlijke pagina 0.5 inhaaltegoed. Met het inhaal tegoed kan je vervolgens op de persoonlijke pagina van jouw kind een inhaalles inplannen. Wanneer jouw kind onverhoopt langdurig ziek raakt of om een andere reden niet in staat is aan de zwemlessen deel te nemen, vragen wij je contact met ons op te nemen.

Kan ik de vorderingen van mijn kind volgen?

Wij geloven in persoonlijk contact en willen je dan ook graag persoonlijk op de hoogte brengen van de vorderingen van jouw kind. Na de zwemles heb je als ouder beurtelings ongeveer tien minuten de tijd om de vorderingen van jouw kind met de instructeur te bespreken.

Wanneer stroomt mijn kind door?

TopSpetters is geschikt voor kinderen vanaf 4,5 jaar. Echter is onze adviesleeftijd 5 jaar, aangezien kinderen over het algemeen dan al geruime tijd kennis hebben gemaakt met de basisschool en gewend zijn aan het uitvoeren van opdrachten. Zodoende nodigen wij jouw kind uit voor TopSpetters zodra hij of zij tussen de 4,5 jaar en 5 jaar oud is. Naast dat wij naar de leeftijd kijken, wachten we ook met doorstromen naar TopSpetters tot dat jouw kind volledig watervrij is. Wil je weten of jouw kind watervrij is of wil je meer weten over wat dit inhoudt? Onze zweminstructeur(s) staan na de les voor je klaar om je hierover te woord te staan.