Baby-Dreumes-Peuter

Voor de allerkleinsten onder ons...

Al op zeer jonge leeftijd kan je jouw baby vertrouwd maken met water. Van nature bezitten baby’s namelijk reflexen die ervoor zorgen dat ze geen water inslikken wanneer ze met hun hoofd onder water gaan. Tijdens de activiteit BabySpetters komt jouw kind op een leuke manier in aanraking met water en leert zo de mogelijkheden van bewegen in het water kennen.

Samen met onze instructeur voer je verschillende oefeningen uit, met als doel jouw kind vertrouwd te maken met water. Met plezier als uitgangspunt wordt jouw kind watervrij gemaakt. Daarnaast bevorderen bewegingsvormen in het water de motoriek en coördinatie en hebben hierdoor een positieve invloed op de ontwikkeling van jouw kind. Maar nog veel belangrijker: het continue lichamelijke contact tijdens de les versterkt de band tussen jouw kind en jou als ouder. BabySpetters is een vorm van babyzwemmen voor kinderen van 12 weken tot 1,5 jaar, waarna jouw kind kan doorstromen naar de groep DreumesSpetters.

DreumesSpetters

DreumesSpetters is voor kinderen van ongeveer 1,5 jaar tot 3 jaar. Samen met jouw kind voer je in groepsverband verschillende oefeningen uit. Jouw kind leert zelf opdrachtjes uitvoeren en deelt deze ervaring doorlopend met jou als ouder of verzorger.

In de loop van het lestraject zal je ervaren dat jouw kind steeds zelfstandiger wordt, stappen maakt in de watervrijheid en minder aanhankelijk zal zijn. Op deze wijze zal jouw kind steeds minder aanhankelijk worden en voorzichtige stapjes zetten in de watervrijheid. Zo wordt jouw kind optimaal klaargestoomd om geheel zelfstandig met onze instructeur te water te gaan bij de PeuterSpetters.

PeuterSpetters

In ons waterrijke land is het van groot belang dat kinderen zich al op jonge leeftijd weten te redden in het water. Alhoewel kinderen vanwege hun motorische ontwikkeling vaak pas vanaf 5 jaar starten met zwemles, is het al veel eerder mogelijk een peuter te leren overleven in het water. Tijdens de activiteit PeuterSpetters zal jouw kind spelenderwijs kennis maken met de mogelijkheden en onmogelijkheden van water.

Naast leerzaam is onze activiteit PeuterSpetters vooral erg leuk. Onze enthousiaste instructeurs maken gebruik van een grote diversiteit aan materialen en spelvormen, waardoor kinderen zwemmen als plezierig gaan ervaren. PeuterSpetters is voor kinderen van ongeveer 3 tot 4 jaar, waarna jouw kind kan doorstromen naar de activiteit MiniSpetters.

Inschrijven

Tijdens het inschrijven kan je aangeven vanaf welke tijd jouw kind dagelijks beschikbaar is voor zijn of haar zwemles. Wij zullen hier in onze planning rekening mee houden. Jouw kind wordt vervolgens op de wachtlijst geplaatst en afhankelijk van de wachttijd wordt er een aantal weken voordat jouw kind van start kan contact met je opgenomen.

Klik hier om jouw kind in te schrijven

Veel gestelde vragen

Klik op onderstaande onderwerpen om een antwoord te krijgen op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze website.

Wanneer kan mijn kind van start?

Wanneer je jouw kind aanmeldt voor een lesgroep wordt jouw kind automatisch op een wachtlijst geplaatst. Afhankelijk van de wachttijd voor de lesgroep, krijg je vervolgens een uitnodiging voor de start van jouw kind.

Gaan de lessen door tijdens de schoolvakanties?

Tussen Kerst & Nieuwjaarsdag en in de middelste vier weken van de zomervakantie zijn er geen reguliere lessen. Tijdens de overige basisschoolvakanties zijn er wel reguliere lessen.

Gaan de lessen door op feestdagen?

Op officiële feestdagen zijn wij gesloten en zijn er geen lessen. Op de volgende officiële feestdagen zijn wij gesloten:

  • Eerste Paasdag
  • Tweede Paasdag
  • Koningsdag
  • Hemelvaartsdag
  • Tweede Pinksterdag
  • Let op: op Goede Vrijdag en op Bevrijdingsdag tijdens niet-lustrumjaren zijn wij geopend.