TopSpetters Plus

Goed leren zwemmen op een leuke manier...

Speciale aandacht met TopSpetters Plus

Wanneer jouw kind net even wat meer aandacht nodig heeft dan gemiddeld, wanneer jouw kind beter rendeert in een kleine lesgroep, of wanneer je een extra klein lesgroepje simpelweg een prettig idee vindt, kun je kiezen voor TopSpetters Plus. De zweminstructeur zal het lesprogramma volledig toespitsen op het niveau en de behoeften van jouw kind. Dit kan soms net even het beetje extra aandacht zijn wat jouw kind nodig heeft om de zwemvaardigheden op een efficiënte wijze aan te leren.

De TopSpetters Plus-lesgroepjes bestaan uit één of twee kinderen (naar keuze), waardoor jouw kind overwegend individueel wordt benaderd. TopSpetters Plus is tevens geschikt voor kinderen met een cognitieve- of fysieke beperking. TopSpetters Plus is op basis van lessen van 25 minuten of 40 minuten en is voor kinderen vanaf 4,5 jaar.

Samenstelling lesgroep

TopSpetters Plus is een vorm van zwemles in extra kleine lesgroepjes. TopSpetters Plus is mogelijk in een lesvorm met 1-op-1-begeleiding of 1-op-2-begeleiding. Je hebt de keuze om zelf een lesgroepje samen te stellen en op te geven (bijvoorbeeld met een buurjongetje of -meisje) of om ons een lesgroepje samen te laten stellen op basis van de wachtlijst.

Houd er rekening mee dat de ontwikkelingssnelheid van kinderen in een klein lesgroepje niet altijd gelijk is en het mogelijk is dat één van de kinderen eerder afzwemt. De lesvorm en het tarief worden hier vervolgens op aangepast.

Optimaal leerklimaat

Wij vinden het belangrijk jouw kind een zo optimaal mogelijk leerklimaat te bieden waardoor jouw kind zich de zwemvaardigheden op een efficiënte wijze toeëigent. Wij staan voor "goed leren zwemmen op een leuke manier" en vinden het daarom belangrijk dat jouw kind plezier heeft in de zwemlessen. Zo positioneren onze zweminstructeurs zich hoofdzakelijk in het water, passen zij veel speelse elementen in de lesmethodiek toe en vinden de zwemlessen plaats in relatief warm water.

Inschrijven

Wanneer je inschrijft voor TopSpetters Plus willen wij je verzoeken om na te gaan of jouw kind aan de minimale leeftijd voldoet. Tijdens het inschrijfproces kan je de gewenste startdatum en de gewenste voorkeurslestijden aangeven. Jouw kind wordt vervolgens op de wachtlijst geplaatst en afhankelijk van de wachttijd wordt er een aantal weken voordat jouw kind van start kan contact met je opgenomen.

Klik hier om jouw kind in te schrijven

Veel gestelde vragen

Klik op onderstaande onderwerpen om een antwoord te krijgen op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze website.

Kan ik een gemiste les inhalen?

Wij bieden bij TopSpetters Plus geen inhaallessen aan. Jouw kind krijgt namelijk een individueel opgezet zwemlestraject in een aangepaste lesvorm, waardoor inhalen in een reguliere lesgroep niet altijd bevorderlijk is.

Gaan de lessen door tijdens de schoolvakanties?

Tussen Kerst & Nieuwjaarsdag, in de middelste vier weken van de zomervakantie en op officiële feestdagen zijn er geen reguliere zwemlessen. Tijdens de overige basisschoolvakanties zijn er wel reguliere zwemlessen.

Gaan de lessen door op feestdagen?

Op officiële feestdagen zijn wij gesloten en zijn er geen lessen. Op de volgende officiële feestdagen zijn wij gesloten:

  • Eerste Paasdag
  • Tweede Paasdag
  • Koningsdag
  • Hemelvaartsdag
  • Tweede Pinksterdag
  • Let op: op Goede Vrijdag en op Bevrijdingsdag tijdens niet-lustrumjaren zijn wij geopend.
Kan ik de vorderingen van mijn kind volgen?

Wij geloven in persoonlijk contact en willen je dan ook graag persoonlijk op de hoogte brengen van de vorderingen van jouw kind. Na de zwemles heb je als ouder beurtelings de tijd om de vorderingen van jouw kind met de instructeur te bespreken.

Mijn kind is niet watervrij, wat nu?

Niet elk kind is direct watervrij en sommige kinderen zijn zelfs bang voor water. Wij adviseren je dan te starten met onze activiteit MiniSpetters, zodat de kosten van het zwemlestraject niet onnodig oplopen en jouw kind de motivatie in het zwemmen niet verliest. MiniSpetters is gericht op het watervrij maken van kinderen en kan worden gezien als een goede voorbereiding op het zwemlestraject.

Wat is de wachttijd?

De wachttijd op een wachtlijst is lastig te bepalen. Wij gaan pas van start met een zwemlesgroep wanneer er voldoende zwemmertjes zijn ingeschreven om een lesgroep te vormen, wij een instructeur beschikbaar hebben en wij lestijd beschikbaar hebben.

Kan mijn kind ook alleen een A- of B-diploma behalen?

Wij staan voor "goed leren zwemmen op een leuke manier" en zijn ervan overtuigd dat kinderen pas écht zwemvaardig en zwemveilig zijn na het behalen van het C-diploma. Onze zwemlestrajecten leiden daarom op tot het officiële C-diploma van ZwemOnderwijs Nederland.

Wij werken met vaste zwemlestrajecten, waarbij de kinderen in een vaste lesgroep op een vaste tijd zwemles krijgen. Wanneer de kinderen volledig zwemvaardig en zwemveilig zijn ontvangen zij het C-diploma. Enkel in uitzonderlijke gevallen geven wij het A-diploma of het B-diploma uit. Dit enkel wanneer het behalen van het C-diploma niet haalbaar blijkt.