TopSpetters

Goed leren zwemmen op een leuke manier...

Leren zwemmen met TopSpetters

TopSpetters staat garant voor leuke zwemlessen, met veel aandacht voor persoonlijk contact. Jouw kind krijgt in een klein lesgroepje van 5 - 6 kinderen zwemles van een gediplomeerde zweminstructeur. Het volgen van zwemles in een kleine lesgroep zorgt ervoor dat jouw kind de zwemvaardigheden sneller onder de knie krijgt. Wij leiden op tot het volledige C-diploma van ZwemOnderwijs Nederland, waarbij jouw kind het C-diploma ontvangt wanneer hij of zij volledig zwemvaardig en zwemveilig is. Bij één keer per week zwemles kan jouw kind het volledige C-diploma al in ongeveer 15 lesmaanden behalen. TopSpetters is op basis van één keer per week zwemles en is mogelijk voor kinderen vanaf 4,5 jaar (adviesleeftijd 5 jaar). De voordelen van TopSpetters op een rijtje:

 • Per les 45 minuten effectieve lestijd
 • Gemiddelde opleidingsduur ongeveer 15 lesmaanden
 • Afkoop C-diploma voor een vast bedrag mogelijk (tot maximaal 75 lessen)
 • Elke les mogelijkheid tot persoonlijk contact met onze zweminstructeurs
 • Kleine lesgroepjes van 5 - 6 kinderen
 • Vaste tijd en vaste lesgroep

Optimaal leerklimaat

Wij vinden het belangrijk jouw kind een zo optimaal mogelijk leerklimaat te bieden waardoor jouw kind zich de zwemvaardigheden op een efficiënte wijze toeëigent. Wij staan voor "goed leren zwemmen op een leuke manier" en vinden het daarom belangrijk dat kinderen plezier hebben in de zwemlessen. Zo positioneren onze zweminstructeurs zich hoofdzakelijk in het water, passen zij veel speelse elementen in de lesmethodiek toe en vinden de zwemlessen plaats in relatief warm water.

Een voorspoedige start

Wij adviseren te starten met het zwemlestraject vanaf het moment dat jouw kind watervrij is en dus geen angst heeft voor het water. Dit bevordert het doorlopen van een voorspoedig zwemlestraject en voorkomt dat jij als ouder onnodige kosten maakt. Dit houdt in dat jouw kind zelfstandig kan douchen en vanaf de bassinrand in het water durft te springen.

Wij adviseren te starten met TopSpetters zodra jouw kind kan voortbewegen in het water (met drijfmiddelen of drijfpakje), met het hoofd onder water durft te gaan en zowel op de rug als op de buik durft te drijven en trappelen. Indien jouw kind nog niet helemaal klaar is om te starten met het zwemlestraject raden wij je onze activiteit MiniSpetters aan. TopSpetters is mogelijk voor kinderen vanaf 4,5 jaar (adviesleeftijd 5 jaar).

Contactmomenten

Kwaliteit van lesgeven en het contact met jou als ouder vinden wij erg belangrijk. De zwemles duurt daarom 45 minuten, telkens in blokken van 55 minuten. In de overgebleven 10 minuten hebben onze instructeurs de tijd om jou op de hoogte te brengen van de vorderingen van jouw kind of om waar nodig extra individuele aandacht aan de kinderen te besteden.

Direct na de eerste les is het mogelijk vrijblijvend advies of tips te vragen aan onze zweminstructeurs. Wij zien graag een voorspoedig traject voor jouw kind en willen in samenspraak met jou als ouder ervoor zorgen dat jouw kind het juiste pad bewandelt en extra aandacht krijgt wanneer dit nodig is.

Inschrijven

Tijdens het inschrijven kan je aangeven vanaf welke tijd jouw kind dagelijks beschikbaar is voor zijn of haar zwemles. Wij zullen hier in onze planning rekening mee houden. Jouw kind wordt vervolgens op de wachtlijst geplaatst en afhankelijk van de wachttijd wordt er een aantal weken voordat jouw kind van start kan contact met je opgenomen.

Klik hier om jouw kind in te schrijven

Veel gestelde vragen

Klik op onderstaande onderwerpen om een antwoord te krijgen op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze website.

Wat als mijn kind een zwemles mist?

Wij bieden geen restitutie voor gemiste lessen. Per gemiste les ontvangt jouw kind op de persoonlijke pagina 0.5 inhaaltegoed. Met het inhaal tegoed kan je vervolgens op de persoonlijke pagina van jouw kind een inhaalles inplannen. Wanneer jouw kind onverhoopt langdurig ziek raakt of om een andere reden niet in staat is aan de zwemlessen deel te nemen, vragen wij je contact met ons op te nemen.

Gaan de lessen door tijdens de schoolvakanties?

Tussen Kerst & Nieuwjaarsdag, in de middelste vier weken van de zomervakantie en op officiële feestdagen zijn er geen reguliere zwemlessen. Tijdens de overige basisschoolvakanties zijn er wel reguliere zwemlessen.

Gaan de lessen door op feestdagen?

Op officiële feestdagen zijn wij gesloten en zijn er geen lessen. Op de volgende officiële feestdagen zijn wij gesloten:

 • Eerste Paasdag
 • Tweede Paasdag
 • Koningsdag
 • Hemelvaartsdag
 • Tweede Pinksterdag
 • Let op: op Goede Vrijdag en op Bevrijdingsdag tijdens niet-lustrumjaren zijn wij geopend.
Kan ik de vorderingen van mijn kind volgen?

Wij geloven in persoonlijk contact en willen je dan ook graag persoonlijk op de hoogte brengen van de vorderingen van jouw kind. Na de zwemles heb je als ouder beurtelings ongeveer tien minuten de tijd om de vorderingen van jouw kind met de instructeur te bespreken.

Mijn kind is niet watervrij, wat nu?

Niet elk kind is direct watervrij en sommige kinderen zijn zelfs bang voor water. Wij adviseren je dan te starten met onze activiteit MiniSpetters, zodat de kosten van het zwemlestraject niet onnodig oplopen en jouw kind de motivatie in het zwemmen niet verliest. MiniSpetters is gericht op het watervrij maken van kinderen en kan worden gezien als een goede voorbereiding op het zwemlestraject.

Wat is de wachttijd?

Een wachttijdindicatie is lastig te bepalen omdat onze nieuwe lesgroepen altijd bestaan uit een combinatie van nieuwe kindjes vanuit onze wachtlijst én kindjes die doorstromen vanuit onze activiteit MiniSpetters. Gefaseerd over het jaar heen starten er telkens weer nieuwe zwemlesgroepen wanneer onze huidige lesgroepen afzwemmen. Neem ook eens een kijkje op onze webpagina met actuele wachttijden.

Kan mijn kind ook alleen een A- of B-diploma behalen?

Wij staan voor "goed leren zwemmen op een leuke manier" en zijn ervan overtuigd dat kinderen pas écht zwemvaardig en zwemveilig zijn na het behalen van het C-diploma. Onze zwemlestrajecten leiden daarom op tot het officiële C-diploma van ZwemOnderwijs Nederland.

Wij werken met vaste zwemlestrajecten, waarbij de kinderen in een vaste lesgroep op een vaste tijd zwemles krijgen. Wanneer de kinderen volledig zwemvaardig en zwemveilig zijn ontvangen zij het C-diploma. Enkel in uitzonderlijke gevallen geven wij het A-diploma of het B-diploma uit. Dit enkel wanneer het behalen van het C-diploma niet haalbaar blijkt.